APEX tillverkar ny kanaldel åt INOVYN Sverige AB

In News by Andreas SköldLeave a Comment

Mitt i sommar och sol får APEX uppdraget att för INOVYN i Stenungsund tillverka och installera en ny kanaldel som skall installeras efter deras brännare på PM8.

Kanaldelen är stor, den mäter ca 4 meter på höjden, 3 meter på bredden och 1 meter på djupet. Vikten är ca 1,5 – 2,0 ton och den skall tillverkas helt i syrafast stål.

Ordern innefattar även demontage av defekt kanaldel samt installation av den nya kanalen, detta är ett komplicerat arbete då det är extremt trångt och lite plats för att manövrera ut det gamla och in det nya.

Installationen av den nya kanaldelen skall ske under ett mycket kort tidsfönster på stoppet V.39, arbetet behöver gå både dag och natt för att hinnas med, specialmaskiner för lyft av den gamla delen samt den nya måste användas, en 100 tons kran behöver användas för att säkra kvarvarande kanal under montaget.

Kort och gott, ett komplicerat arbete där allting behöver fungera felfritt.

INOVYN är dessutom en industri där säkerheten kommer i första hand i alla lägen, vi på APEX är genom vårt omfattande samarbete med AGA Gas och Linde väldigt bekväma i detta och har alltid säkerheten främst.

Det finns ett krav att montaget måste vara klart fredag vecka 39, detta för att fabriken då skall lämnas över till driften igen, installationen av ny kanaldel är färdig i god tid på torsdag och därmed har APEX ännu en gång levererat felfritt till en nöjd kund.

Leave a Comment